20. martā tika atvērti Metu konkursa “Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls” iesniegtie piedāvājumi.

Žūrijas komisija par labāko ideju un pirmās vietas ieguvēju atzina Metu ar devīzi ATCT2020, kuras autors ir SIA “ARHIS ARHITEKTI”, otrajā vietā ierindojot devīzi DOIT 2020, kuru izstrādājusi apvienība - Arhitektu birojs NRJA un CPMG Architects ltd. Četrām Metu izstrādātāju apvienībām tika piešķirtas veicināšanas balvas. Līdz 23. martam norisināsies pretendentu kvalifikācijas pārbaude, lai pārliecinātos par pretendentu atbilstību konkursa prasībām.

SIA “ARHIS ARHITEKTI” savā Metā paredzējuši jaunā LGS torņa, tehnisko telpu un biroja telpu izkārtojumu risināt, veidojot vienotu kompleksu ar esošajām būvēm, saglabājot esošās biroja ēkas un funkcionējošās būtiskās tehniskās telpas, un papildinot kompleksu Ziemeļu virzienā, daļēji bloķējot ar esošajām ēkām, izmantojot esošo, ieejas mezglu, uzlabojot kopējā ēku kompleksa funkcionalitāti.

Gaisa kustības vadības torņa arhitektoniskais risinājums ir veidots, lai ne tikai organiski ierakstītos esošajā Lidostas "Rīga" kompleksā, bet ievērtētu arī Lidostas nākotnes attīstības vīziju, izbūvējot Rail Baltica dzelzceļa līnijas estakādi, dzelzceļa staciju, autostāvvietu kompleksu un jaunu Lidostas termināļa daļu. Papildus visam, torņa izveides ideja ir veidot Lidostas "Rīga" atpazīstamību, izveidojot oriģinālu torņa siluetu, vienlaicīgi radot ērtu un labi funkcionējošu kompleksu.

Plašāku informāciju var lasīt portālā Dienas Bizness:

ATCT2020 A3 explanatory note page 049ATCT2020 A3 explanatory note page 050